Coronavirus

Extra informatie

Behandeling bij Mondzorg Rietkampen gaat weer van start!

Na 6 weken alleen spoedzorg te hebben kunnen verlenen mogen tandartspraktijken hun behandelingen weer starten. Echter zullen we in eerste instantie beperkt openen. In verband met het opnieuw maken van afspraken zal dit betekenen dat wij vanaf woensdag 29 april 2020 onze reguliere afspraken weer doorgang kunnen laten vinden, echter is het wel mogelijk dat in verband met nieuwe tijdsplanning behandeltijden mogelijk zullen veranderen. Er zal in dat geval contact met u opgenomen worden.

De geannuleerde afspraken van de afgelopen weken zullen ingehaald worden, waarbij de urgente behandelingen voorgaan op de reguliere behandelingen zoals bijvoorbeeld controles.

Voor het maken van afspraken vragen wij u telefonisch contact met ons op te nemen. Vanaf 28 april zijn wij weer volgens de reguliere openingstijden telefonisch bereikbaar.
Er is uitsluitend toegang tot de praktijk voor personen die een afspraak hebben.

Het beleid dat we volgen is dat we alleen mensen in de praktijk toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn. Als u daarom op een van de volgende vragen ‘ja’ antwoordt dan verzoeken wij u om uw afspraak te annuleren.

 • Heeft u nu corona?
 • Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
 • Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
 • Heeft u een of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38⁰C)?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
 • Bent u in thuisisolatie?
 • Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

Omdat handhygiëne bij deze virusuitbraak een belangrijk bron van besmetting blijkt te zijn, zullen wij u bij betreden van de praktijk vragen uw handen te desinfecteren met handalcohol. We verzoeken u daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken. In de wachtruimte en bij het maken van afspraken proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd.
In verband met de extra hygiëne kunt u niet gebruik maken van onze sanitaire voorzieningen, waardoor ook tandenpoetsen in de praktijk niet mogelijk zal zijn.

Nog enkele aanvullende aanwijzingen:

 • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen.
 • Volg de aanwijzingen van ons personeel op.
 • Kom alleen naar uw afspraak, indien strikt noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
 • Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk.

Wij zullen u ontvangen met een glimlach maar u de hand niet schudden.

Voor sommige behandelingen zullen we u 1 minuut laten spoelen.

In de behandelkamer houden we ons aan de Richtlijn Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken en hebben we aanvullende hygiënemaatregelen genomen.

Met vriendelijke groet,

Team Mondzorg Rietkampen